Видовете детски килими килими

Да поговорим за още видовете детски килими.

Изберете Вашия, обадете ни се, ние сме фирма Тонитекс ООД, телефон за контакт: 0888249719.

Найлонови килими

Найлонът е най-популярният материал за килими. Найлоновите килими се считат за най-здравите и са добър избор, ако търсите килим за зони с голям трафик. Той е много устойчив на износване, не натрупва статично напрежение, има добра устойчивост на мухъл, петна; цветът и височината на купчината се запазват добре след продължителна употреба. Найлоновите килими са по-скъпи от другите килими от синтетични материали.

Акрилни килими

Акрилът е известен като изкуствена вълна. Този материал има същото усещане и външен вид като вълната. Акрилните килими са меки и приятни. Акрилът има тенденция да не натрупва статично електричество, не се страхува от влага, мухъл, триене, слънце, мръсотия (различни петна). Издръжлив материал e, но не толкова добър за зони с голямo ходене по него, в сравнение с други материали.

Полипропиленови килими

Килимите, изработени от този материал, са най-евтините. Полипропиленът е устойчив на износване, силно устойчив на влага, слънце и мухъл. Полипропиленовите килими са подходящи за райони с голям трафик, почистват се лесно, имат най-висока устойчивост на петна и мръсотия. Полипропиленът не обича много маслените петна, които по принцип могат лесно да бъдат отстранени с почистващи препарати.

Полиестерни килими

Полиестерните килими са луксозно изглеждащи, устойчиви на износване и лесни за почистване. Те са по-евтини от вълнени и найлонови покрития. Недостатъците включват лоша устойчивост на слънчева светлина. Както всички подови покрития, полиестерните килими не носят много тежест. Ако влакната са твърде дълги, тогава с висока пропускливост те се смачкват.

Как да изберем килим?

Времето лети бързо, модата се променя буквално за всичко, но килимът остава неразделна част от нашия дом. Килимът е не само удобно подово покритие, той служи и като прекрасна декорация за интериора на нашите къщи и апартаменти, като ни дава комфорт и топлина.

Повече информация за рошави килими и пътеки от e-kilimi.com 

Разнообразието на видовете детски килими

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *