Методи за отстраняването на вдлъбнатини от градушка по автомобила

Методът за отстраняването на вдлъбнатини от градушка по автомобила на лоста е най-популярен в сервиза. Тъй като включва използването на специални лостове. Извършването на ремонти понякога може да бъде трудно, тъй като няма начин да се позиционират лостовете директно под засегнатите области на корпуса на машината. Освен това често, за да се стигне до отделни повърхности на тялото, е необходимо да се демонтират вътрешните елементи на облицовката или технологичните механизми.

Методът на лепилото при ремонт на коли след градушка се извършва с помощта на специални инструменти, които буквално изтеглят вдлъбнатата повърхност назад. За да направите това, към повредената зона се залепват специални капачки, които впоследствие се изтеглят нагоре и те от своя страна изтеглят повърхността на тялото зад тях.

Вакуумен метод при отстраняване на вдлъбнатини след градушка.

Този метод е подобен на лепилото. Единствената му разлика е, че вместо залепени капачки се използват вакуумни вендузи.

Термичният метод за отстраняване на вдлъбнатини след градушка без боядисване се основава на рязко нагряване на повредената повърхност, последвано от рязко охлаждане. В резултат на този подход тялото се деформира и приема първоначалната си форма. Те обикновено се отопляват със сешоар за сгради и се охлаждат със сгъстен въздух.

Вече се предлагат цели комплекти лостове за отстраняване на вдлъбнатини. Те могат да включват от 10 до 40 (а понякога и повече) различни куки и лостове, с които можете да премахнете повечето вдлъбнатини по повърхността на каросерията на автомобила. Честно казано, трябва да се отбележи, че собственикът на частна кола няма да има нужда от такива комплекти. В крайна сметка струват много пари и ще трябва да се използват, меко казано, рядко. Поради това те са по-подходящи за професионални бензиностанции. Ако обаче имате такъв лост, можете да опитате сами да завършите процедурата за ремонт на автомобила.

Отстраняването на вдлъбнатини от градушка по автомобила

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *