Всичко е просто, както казахме по-рано, докато няма опит в спаринга, най-вероятно ще защитавате повече от атака. Ще работите върху торби и круши, ще правите тренировки по двойки и в тези случаи боксови ръкавици с тегло 16 унции ще минимизират наранявания. Писиформите и скафоидните кокалчета на ръката ще повишат качеството на защита. Тъй като при по голямо оборудване е по -лесно да се защитят уязвимите места от удари.

За практикуване на комбинации по двойки също е по-добре да изберете боксови ръкавици от 16 унции. Поради техния размер и размера на подложката, въздействието ще бъде разпределено по цялата повърхност. И ще бъде по-меко, а допълнителното тегло ще подобри физическата годност.

Размери на боксови ръкавици

В допълнение към теглото, има и вътрешен размер на ръкавиците. Боксови ръкавици 16 унции са с по-големи размери по-леки ръкавици поради подплата, това е логично. Вътрешният обем се увеличава, така че ръкавицата да приляга плътно към ръката; използва се боксова превръзка или гел подложка. Маншетът обикновено се регулира към китката, това е важно за по -добро фиксиране на ръкавицата на ръката, за да не се нараните и ударът е по -прецизен, с правилната геометрия. Превръзките или превръзките с бърз гел обикновено се използват под ръкавици, за да се предотвратят наранявания и болка в ръцете.

Преди да го изпробвате, е по -добре да превържете четките, за да получите правилния размер. Не забравяйте, че боксовите ръкавици все още се разпръскват след известно време под ръката ви, така че не трябва веднага да отхвърляте тези ръкавици, които първоначално прилепват много плътно към ръката ви. Но от другата страна на монетата, когато поръчвате боксови ръкавици в интернет, е по -добре да вземете малко по -голям размер, страхувайки се, че няма да се впишете в предишния, голям вътрешен размер винаги може да бъде изравнен от по -голяма намотка от боксова превръзка.

Защо начинаещият боксьор трябва да избере боксови ръкавици от 16 унции

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *