Склапаж.

Строго погледнато, това е историческото име на колиета и бижута. В превод от френски означава „робство“ и прилича на яка. Тази яка може да се състои от няколко реда вериги, гумена или кадифена основа с декоративни елементи (често с лъкове).

Пластрон

Много стилно и изискано бижу, което пада през раменете и прикрива голяма част от гърдите. Интересен вариант за дами на елегантна възраст: бижутата ще хванат окото, но ще скрият следите от минали години.

Монисто

Пред нас е огърлица на няколко хилядолетия. Неговата отличителна черта е наличието на монети или стилизирани кръгли значки и други метални елементи.

Колие-вратовръзка

Това е името на не твърде дълго бижу с ясно изразена висулка (или няколко). Може да бъде стилизирана като боло, изящна предна част на ризата и други видове вратовръзки.

Омръзна ли ви терминология? Сега се отпуснете: ако имате достатъчно средства, за да закупите скъпо бижу, всеки продавач ще ви разбере без думи, със сочещ пръст. Но в разговори с приятели познаването на терминологията на бижутата определено няма да навреди.

Ние сме Rosset , магазин за колиета и бижута ще откриете разнообразни модели бужута. Адресът ни в София, бул. Арсеналски 2, ет.1. Обадете се на: +359 (0) 899 100 669.

Огърлица за шията и деколтето не напускат гребена на модната вълна.

Освен това те стават все по-разнообразни: от нежно романтични до бунтарски провокативни, от аристократично изискани до умишлено груби. Модните мъниста и колиета през 2021 г. се колебаят на ръба на кича, а понякога дори го прекрачват. Но това не пречи на дизайнерите и стиловите икони да създават невероятни визии, които стават масови. Изглежда, че те обличат всичко безразборно и какво се случва? И получавате стилни градски тоалети: ежедневни, работни, вечерни, коктейлни и други като тях!

Какви колиета и бижута са на мода сега

Трудно е да се дефинират конкретно модерни колиета и бижута тази година: по-лесно е да се каже, че те явно не са в тенденция. Въпреки че защо е по-лесно? Напротив: разлиствайки модни списания, разбирате: че откровено нeмодните бижута сега не съществуват. Единственият въпрос е тяхната съвместимост с гардероба и други аксесоари. Ето защо модните жени могат спокойно да извадят „кутиите и сандъците“ на майките си: вероятно ще има нещо подобно, което просто ще изскърца за своята тенденция!

Терминология за бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *