Интересни заведения в центъра на София

Представяме ви няколко заведения, различни от обичайното с разнообразната си кухня, пленителния си интериор и приятната атмосфера.

Нашите предложения:

  • Ресторант-сладкарница Лагуна

Ресторантът се намира в самия център на града на улицата, която минава успоредно на туристическия булевард. Този ресторант в София е на два етажа и има зимна градина с потоци, фонтани, басейни. Тук са живи почти всички растения. Това е от малкото заведния в София, които правят разнообразни торти по поръчка. Но тези торти могат да се опитат в самия ресторант. Менюто е много богато, не само различни десерти и сладки, тук можете да обядвате или вечеряте пълноценно. Персоналът е любезен, ненатрапчив, обслужването е коректно. Може да се опита сладка пица, различни палачинки, сладолед и други сладки ястия. Тук всеки ще намери нещо по свой вкус.

  • Ресторант Cafe Barista Coffe and more

Този ресторант се намира в центъра на София, на метри от Българската търговско-промишлена палата. Тук винаги е претъпкано и тихо. Срещу кафенето има малък, но винаги безплатен платен паркинг. Правят хубаво кафе от няколко вида, в менюто са и сладкиши, вкусни сандвичи, чай и сокове. Тук поръчката се прави от самия гост на гишето, а сервитьорът идва да почисти чиниите. Но дори да седите на маса и да чакате сервитьора, той винаги ще дойде. В този ресторант в София периодично се продават книги и картини. На щандовете има пощенски картички, покани за различни изложби и разпродажби, както и премиери на театрални представления. Тоест в това кафене можете не само да пиете хубаво кафе с торта, но и да научите културните новини на София.

  • Ресторант Супабар

Ресторантът се намира в центъра на София, на ъгъла на две улици. Основното меню се състои от български национални супи и малък брой салати. Интериорът се отличава с големи прозорци и домашна атмосфера.

Всички супи струват еднакво – по 3 лева, около 1,5 евро. Сервират се в големи чаши, а подправки, крутони и настъргано сирене можете да вземете самостоятелно по ваш вкус на бар плота. На плоча над главата на дистрибутора е изписано меню с цени. Ресторантът в София се намира на удобно място – срещу Софийския хидротермален извор, до минералната баня и туристическия пазар Халите.

Интересни заведения в центъра на София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *