Ексфолианти/пилинги за избор на козметика и грижата за лице

Скрабовете и пилингите са важна част от избор на козметика за лице, от грижата за кожата за кицето. Те спомагат за отстраняването на мъртвите клетки от повърхността на кожата, като по този начин стимулират нейното по-нататъшно обновяване. Има огромна гама от ексфолианти и пилинги, при избора на които обърнете внимание на абразивните частици в състава. Много е важно да не са твърде твърди и остри, в противен случай могат да наранят и дори да одраскат кожата Ви.

Серуми като част от козметиката за лице

Много жени погрешно смятат, че серумите трябва да се използват само след 30-годишна възраст. Това не е съвсем вярно. Серумите са предназначени за решаване на определени проблеми, например борба със стареенето на кожата, срещу акне, насищане на кожата с витамини, овлажняващи съставки и др. Ето защо, ако кожата Ви е перфектна, което е изключително рядко дори при 20-годишните момичета, може да се наложи да пропуснете този етап в грижата за кожата на лицето. Но както показва практиката, дори кожата на младите момичета, особено през студения сезон, не съдържа достатъчно влага. В този случай се препоръчва използването на овлажняващи серуми по време на курса грижа за лицето.

Дневният и нощният крем е класика в грижата за кожата на лицето.

Тези две бурканчета трябва да присъстват на будоарната маса на всяка жена. Важно е да запомните, че дневният крем задължително трябва да съдържа висок SPF фактор, а нощният трябва да бъде избран с по-богата консистенция с подхранващи и регенериращи функции. Във всички останали отношения, избирайки крем, се ръководете от вашия тип кожа и нейните нужди.

Околоочен крем в грижата за лицето – необходимата козметика за лице

Кожата около очите е много деликатна. Тя дори е няколко пъти по-нежна и тънка от кожата от вътрешната страна на китката ни, през която прозират сини вени… Затова трябва да си купите околоочен крем, предназначен специално за тази зона. Ако използвате обичайния си крем за лице под очите, може да изпитате проблеми като подпухналост, алергии и др.

Основни моменти по избор на козметика за лице – част 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *