За ресторантите в София

Около 2000 заведения на столицата – ресторанти, барове, нощни клубове, ресторанти и заведения за бързо хранене ежедневно срещат хиляди пътешественици от различни страни. Най-популярните туристически дестинации обаче са ресторантите с българска кухня, които освен вечеря предлагат на своите гости да се насладят на фолклорни представления и дори да научат народни танци.

Какво е хоро? Народното българско хоро на български се нарича „хоро“. Името идва от гръцката дума χορός – танц. В кръговото може да има неограничен брой участници – танцуват мъже, жени и деца. Танцьорите застават в редица или в кръг, държат се за ръце и изпълняват синхронни движения и стъпки. Има десетки разновидности и ритми на хоро, които са популярни в определен географски регион и имат свои собствени движения.

Хоро е толкова популярно в страната, че може би е невъзможно да срещнете местен жител над 5 години, който не може и никога не е танцувал хоро. В ежедневието българите имат много причини да усъвършенстват уменията си в този вид народно творчество. Хора се устройват на сватби, на партита в ресторанти и фолклорни клубове, по време на различни състезания, фестивали, градски празници, в часовете по физическо възпитание в училище, защото е добре включено в училищната програма.

Трябва да се каже, че този вид танц не е характерен само за българския народ. Има различни разновидности на този танц сред сърби, гърци, гагаузи, молдовци, македонци, хървати, румънци, грузинци, арменци, турци.

И така, за любителите на на добрата храна в ресторантите на София ​​ще разкажем за 13-те най-известни ресторанта, в които можете да слушате на живо оркестър от български народни инструменти, да пиете българско вино и ракия и накрая да започнете да танцувате след красиви танцьори в национален костюми.

Преди да изберете ресторант, обърнете внимание на следните точки и важни ключови моменти:

Ресторантите с фолклорна програма са много популярни и обикновено празните места се запълват бързо в дните на вечерните представления, така че винаги трябва да резервирате маса.

Къде да отидем след разглеждане на забележителности в София?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *