Mебели за баня – параметри и избор

Когато купувате мебели за баня, трябва да обърнете специално внимание на това от какво са направени и с какво са облицовани външно и вътрешно и едва след това – на дизайна на механизмите, производителя и стила им.

Размерът на банята

Това е основен критерий за избор. За компактна баня е малко вероятно да можете да вземете скъп шкаф с плот от масивно дърво, а вентилационната система едва ли ще има мощност, която напълно ще премахне влагата от повърхността. Обратното също е вярно – стая с площ над 8 квадратни метра. m не е проектиран да бъде запълнен с бюджетен пластмасов комплект, макар и с добри водоотблъскващи повърхностни свойства. Важно е да се вземе предвид разстоянието между основните обекти на банята. Например между мивка и шкаф за принадлежности. Ако влагата рядко засяга последния, има смисъл да се пренебрегват свойствата му да отблъсква течността.

  • Броят на членовете на семейството, техните антропометрични данни, физически възможности. За дете в предучилищна възраст или пенсионер, няма да е лесно да вземе нещо от шкаф, окачен почти от тавана.
  • Формата на бъдещата мебел за баня и нейното местоположение.

Актуално за компактни стаи – бани, където задачата за компетентно използване на пространството е от първостепенно значение. Например, в една малка баня, правоъгълен шкаф с отвор за мивка изглежда по-добре от други. Той е структурно прост, струва малко и изпълнява основните функции.

След като помислите върху тези точки, можете да продължите към избора на мебели за банята. Следващият раздел е посветен на този въпрос.

Мебели за баня: видове и характеристики

Окачени шкафове и други мебели за баня

Мебели за баня с проста форма, характеризиращи се с удобство и компактност. Той е окачен на стената, поради което се използва в малки бани, но не изглежда по-зле в просторни стаи.

Окачените шкафове са мебели за баня, които ще се харесат на тези, които ценят практичността и лекотата на линиите в мебелите. Поддръжниците на лаконичен интериор с помощта на висящи мебели за баня, ще могат да скрият това, което пречи на естетическото възприятие на стаята (тръби, бойлер, комуникации и др.).

 

Кои са най-подходящите мебели за моята баня?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *