Шофьорски курсове – се състои се теория и практика. Лекцията е 104 часа. Тази продължителност е установена от Стандартния учебен план за обучение и преквалификация на водачи на МПС. Често училищата увеличават академичните часове до 130.

Първият урок по шофиране в автошколата не се отлага до пълното усвояване на теоретичната база – паралелно се провежда и практиката. Според документа са необходими 40-50 академични часа за добро усвояване на уменията.

Първият урок в шофьорските курсове е въвеждащ. Учителят говори за основните разпоредби на правилата за движение, структурата на пътя, категориите превозни средства, задължителните документи на водача, видовете застрахователни полици. Често урокът ще включва научаване за признаците на пътнотранспортно произшествие и какво да правите в случай на инцидент.

Като част от първия урок в автошколата, по теория, учителят изнася лекция за основните правила за безопасност.

Пълният теоретичен курс включва пет основни блока:

  • структурата на автомобила, спецификата на поддръжката;
  • Закони за движение по пътищата;
  • особености на управление на превозно средство;
  • етика при шофиране;
  • европротокол (известие за злополука, независимо издадено от шофьори).

Това, което се преподава в училищата, се определя от стандартната учебна програма. Учителите могат да допълват основния материал с информация по свое усмотрение. Най-краткият модул е ​​по европротоколи – за него са отделени около четири часа. Около седемдесет са отделени за разработване на правила за движение.

Важно за усшения шофьорски курс е да изберете правилната автошкола.

Шофьорски курсове – автошкола

Уроци по шофиране – набор от обучения за различни ситуации, от по-прости, тренировки, до реалния живот.

Обучението по шофиране в тези класове се провежда от нулата, постепенно, на три етапа:

  1. автосимулатор
  2. автодром (платформа)
  3. градско шофиране.

Car simulator не е нищо повече от симулатор на истинска кола. Единствената разлика е, че той не се движи. Устройството на автосимулатора ви позволява да усетите пътя на шофьора от момента, в който ключът за запалване е завъртян до стопа и поставянето на колата на ръчна спирачка.

Шофьорски курсове – автошкола

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *