Mетоди за ремонт на автомобил след градушка – има няколко основни метода

Mетоди за ремонт на автомобил след градушка – в момента експертите използват четири основни . Всички те се отнасят до така наречените PDR-методи, тоест безцветно отстраняване на вдлъбнатини.

  • Методът на лоста е най-популярен в работилницата, тъй като включва използването на специални лостове.

Извършването на ремонти понякога може да бъде трудно, защото няма начин да се позиционират лостовете директно под засегнатите области на корпуса на машината. Освен това често, за да се стигне до отделни повърхности на тялото, е необходимо да се демонтират вътрешните елементи на облицовката или технологичните механизми.

  • Методът на лепилото се извършва с помощта на специални инструменти, които буквално издърпват вдлъбнатата повърхност назад. За да направите това, към повредената зона се залепват специални капачки, които впоследствие се изтеглят нагоре и те от своя страна изтеглят повърхността на тялото зад тях.
  • Вакуумен метод. Този метод е подобен на лепилото. Единствената му разлика е, че вместо залепени капачки се използват вакуумни вендузи.
  • Термичният метод за отстраняване на вдлъбнатини след градушка без боядисване се основава на рязко нагряване на повредената повърхност, последвано от рязко охлаждане. В резултат на този подход тялото се деформира и приема първоначалната си форма. Те обикновено се отопляват със сешоар за сгради и се охлаждат със сгъстен въздух.

Премахване на вдлъбнатините от градушка – кои методи работят

Сигурно сте чували много „градски легенди“ за самопоправящи се дефекти, причинени от повреда от градушка. В YouTube например можете да намерите безброй видеоклипове, доказващи ползите от отстраняването на такива дефекти във всичко – от сух лед до сешоари. И тъй като градушката може да намали значително разходите за новата ви кола и ремонтите не са чак толкова евтини, не е изненада, че има толкова много съвети за „направи си сам“.

Легенди за самовъзстановяване на тялото след удара от градушка

За съжаление най-надеждният факт е, че всички тези методи просто не работят. Нека ги разгледаме последователно, един по един и да видим как работят (или по-скоро не го правят).

Mетоди за ремонт на автомобил след градушка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *